KLAUZULA INFORMACYJNA

o przetwarzaniu danych osobowych i plikach cookies

 

Zgodnie z art.13 ust.1 i ust.2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i wsprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE zwanym dalej RODO (Dz.Urz. UE.L.2016.119.1) informuję, że:

  1. Adaministratorem Pani/Pana danych osobowych jest Marzena Gańcza, dyrektor Zespołu Szkół Morskich im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Świnoujściu z siedzibą przy ul. Jana Sołtana 2, 72-602 Świnoujście, tel. 92 321 62 87.
  2. Inspektorem ochrony danych w Zespole Szkół Morskich w Świnoujściu jest Pani Małgorzata Kurek, tel. 91 321 62 87.
  3. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 lit. a-e RODO w związku z relaizacją celów dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych szkoły, na podstawie ustawy o systemie oświaty oraz ustawy Prawo Oświatowe.
  4. Dostęp do danych osobowych posiadają upoważnieni pracownicy Zespołu Szkół Morskich w Świnoujściu oraz podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
  5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego powyżej celu przetwarzania, w tym rownież obowiązku archiwizacyjnego, wynikającego z przepisów prawa.
  6. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także przwo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skragi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeśli stwierdzi Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana narusza przepisy RODO.
  8. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych, w tym wizerunku jest dobrowolne.
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkowwe w sytuacji gdy przesłankę przetwarzania danych osobowych stanowi przeps prawa lub zawarta mmiędzy stronami umowa.

 

Szanujemy prywatność naszych użytkowników i chcemy, aby korzystając z naszej witryny czuli się bezpiecznie. Poniżej przedstawiamy naszą politykę  Prywatności  odnoszący się do tzw. plików Cookies.

  1. Kiedy wchodzisz na strony naszych witryn, na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwer Google.
  2. Służą one zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, ustawionego przez użytkowników, np. rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu).
  3. Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
  4. Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszych witryn wysyłane są cookies firmy Google, które służą dopasowaniu reklam wyświetlanych w modułach Google do Twoich zainteresowań.
  5. W każdym momencie możesz wyłączyć możliwość zapisywania wszystkich lub niektórych ciasteczek poprzez zmianę ustawień w swojej przeglądarce internetowej.
  6. Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.

Jak wyłączyć ciasteczka

Jeśli korzystasz z urządzenia przenośnego (telefon, smartfon, tablet), zapoznaj się z opcjami dotyczącymi ochrony prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia.

  • FB
  • Twitter
  • Google +
  • YouTube
  • BIP

BohaterON

Ochrona danych osobowych

Archiwa

Wyniki porównania EWD

Kursy online

Ochrona danych osobowych